Manuka méz Immunerősítő Gyerekeknek 1 éves kor felett

Az új-zélandi manuka méz tiszta és vegyszermentes, a teafához nagyon hasonló ‘Leptospermum Scoparium’ fa virágaiból állítják elő. A helyi őslakosok gyógyászati célokra már évszázadok óta használják a jellegzetes ízű manukát.

Új-Zélandon a manukát „gyógyító méznek” is nevezik. Az elmúlt évek tudományos kutatásainak köszönhetően vált világszerte ismertté ez a különleges mézfajta.

A manuka méz kimondottan tápláló ⇒ átlag feletti szőlő- és gyümölcscukor-tartalma a szervezetet energiával látja el.

Továbbá, laboratóriumokban igazolták a manuka kivételes antibakteriális jellegzetességeit: A hagyományos mézfajtákhoz képest jóval intenzívebb antibakteriális hatású!

Maga a természetes antibiotikum

Azt, hogy a manuka képes hatékonyan működni baktériumokkal, gombákkal, vírusokkal szemben, elsősorban savas pH-értékének, és antibakteriális hatóanyagainak köszönheti.

Hatóanyagai között tartjuk számon az antiszeptikus tulajdonságú hidrogén-peroxidot, valamint a nagyszerű fertőtlenítő és baktériumölő hírében álló metilglioxált. manuka

A különleges „immunerősítő-mézfajta” sajátossága, hogy a baktériumok a manuka aktív hatóanyagaival szemben nem képesek rezisztenciát kialakítani.
Ezt megfigyelve tapasztalták kutatók, hogy a manuka mézzel szemben a mesterséges antibiotikus kezelésre amúgy nagyon nehezen reagáló MRS (húsevő baktérium) ’Staphylococcus aureus’ és/vagy Heliobacter pyloribaktériumok is semlegesíthetőek!

Jótékonyan hat az emésztésre, gyomor- és bélrendszeri panaszok (pl. gyomorégés, hurutok, fekélyek) természetes kezelésében is segíthet. Nagy előnye az antibiotikumokkal szemben, hogy a hasznos bélbaktériumok számára nincs semmiféle negatív hatással!

A manuka belsőleg és külsőleg is ⇒ Hatékonyan alkalmazható, mondjuk fertőtlenítése, sebes bőrfelület kezelésére is.

A manuka mézet már orvosi praxisokban (pl.: németországi klinikákon) is alkalmazzák!

Amit manuka méz fogyasztóként feltétlen tudnia kell!

A manuka antibakteriális erősségének jelölését az UMF (angolul ’Unique Manuka Factor’), vagyis az ’Egyedi Manuka Faktorként’ ismert számszerűsített együttható hivatott jelölni.

AZ UMF általában 0 és 30 közti érték.

Minél nagyobb ez az együttható, annál erősebb antibakteriális hatásúnak tekinthető a manuka:

  • UMF 10 felett ’bizonyítottan hatékony’,
  • UMF 20 felett már kimondottan erős hatásúnak tekinthető.

A manuka méz ideális gyerekeknek!

(…) Legalábbis a 10 és 18 közötti UMF értékű manuka méz mindenképpen!

A legkisebbek 1 éves kortól már kaphatnak ugyan manuka mézet, de érdemes nagyon gondosan bánni az adagokkal – A manuka magas cukortartalma pl.: a tejfogak fejlődését negatívan befolyásolhatja.

A fejlődésben lévő gyermek számára a 12-es UMF faktorú manuka méz tekinthető a legideálisabbnak a jó közérzet és az egészség biztosítása szempontjából!

Jótékony hatásai gyermekek esetében a következők:

  • A tápláló manuka segíthet a gyermekek körében gyakorta fertőző, olyan megbetegedések megelőzésében, mint a nátha, megfázás, vagy influenza.
  • Torokfájás és torokgyulladás ellen hatékony.
  • Jobb közérzetet biztosít, szénhidrátjai energiával látják el a szervezetet.
  • Immunerősítésre, főleg ősszel és télen remek választásnak bizonyulhat a napi 3×1 kávéskanálnyi manuka.

Cukortartalma miatt a manuka méz mértékletesen és megszakításokkal fogyasztandó. Adagolhatjuk önmagában (közvetlenül utána lehetőleg ne igyunk), belekeverhetjük nem forró italokba, reggeli gabonapelyhekbe is.
Mint bármely méz, kenyérre vagy kekszre is kenhető – Ez esetben tovább „marad” a gyomorban.

Gyermekeknek átlagosan napi 10 g adagolását javasoljuk, évi 4-5 kúra alkalmával!

15 napos megfázás-kezelő kúra

40 napos immunerősítő kúra

1 üvegcse manuka méz 2 db manuka méz
Adagolás: 2×1 kávéskanál/nap Adagolás: 2×1 kanál/nap
évi 4-5 kúra 2-3 kúra évente